Najava konferencije „Digitalna transformacija i zaštita podataka u doba globalne pandemije“

Izvor: Agencija za zaštitu osobnih podataka, 26.01.2021.
Povodom Europskog dana zaštite osobnih podataka, Agencija za zaštitu osobnih podataka 28. siječnja 2021. godine u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom organizira konferenciju pod nazivom „Digitalna transformacija i zaštita podataka u doba globalne pandemije“. 

Naime, u svrhu podizanja svijesti javnosti o temeljnom ljudskom pravu – pravu na zaštitu osobnih podataka i privatnosti, Vijeće Europe je, uz potporu Europske komisije, 2006. godine proglasilo 28. siječanj Europskim danom zaštite podataka, koji se u svijetu još naziva i Dan privatnosti.

U fokusu ovogodišnje konferencije su mikro, mali i srednji poduzetnici koji su tijekom COVID-19 pandemije postali najugroženiji dio gospodarskog sustava u Hrvatskoj kao i u cijeloj Europskoj uniji, a istima je Agencija za zaštitu osobnih podataka posvetila posebnu pažnju u 2020. godini pružajući im potporu prilikom usklađivanja poslovnih procesa s Općom uredbom o zaštiti podatka u vidu održavanja online radionica prilagođenih njihovim specifičnim potrebama.

Kako bi olakšala poduzetnicima poslovanje u specifičnim i otežanim uvjetima na tržištu uzrokovanih globalnom pandemijom, Agencija za zaštitu osobnih podataka uz potporu Hrvatske gospodarske komore provodi EU projekt Awareness Raising Campaign for SMEs- Kampanju podizanja razine svijesti o zaštiti podataka za male i srednje poduzetnike koji sufinancira Europska unija iz Programa za prava, jednakost i građanstvo.

Dodatne informacije o konferenciji, program konferencije te upute za prijavu dostupne su ovdje - https://azop.hr/konferencija-digitalna-transformacija-i-zastita-podataka-u-doba-globalne-pandemije/.

Posljednja izmjena: 26.01.2021.