Najava događanja: Konferencija o budućnosti Europe – “Promijeni svoj ekološki otisak i ostavi dobar utisak”

Konferencija o budućnosti Europe predstavlja jedinstvenu i pravodobnu priliku da europski građani i građanke rasprave o izazovima i prioritetima Europe. Europski parlament, Vijeće i Europska komisija predani su tome da saslušaju Europljane i Europljanke i na temelju dobivenih preporuka poduzmu daljnje korake u okviru svojih nadležnosti.

Jedna od aktivnosti u okviru Konferencije bit će događanje naziva “Promijeni svoj ekološki otisak i ostavi dobar utisak” u organizaciji Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, 13. listopada 2021.

Cilj događanja je pružiti potrošačima bolje i pouzdanije informacije o održivosti proizvoda i potrošnje kako bi ih se osnažilo i potaknulo da sudjeluju u zelenoj tranziciji Europske unije, čime će ujedno doprinijeti i boljoj budućnosti okoliša i klime. Podizanje svijesti potrošača o njihovom utjecaju na okoliš ključan je faktor za promicanje održive potrošačke kulture.

Konferencija će biti hibridnog formata, odnosno uživo i putem videostreama. Detaljnije informacije o samom događanju očekujte uskoro.

Izvor fotografije: http://www.idemahaber.com/surdurulebilir-tuketim-icin-dijital-platfrom/.

Posljednja izmjena: 15.07.2021.