Najava događanja: Konferencija o budućnosti Europe – Okrugli stol „Vode - pogled u budućnost“

Izvor: Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja, 10.08.2021.
Konferencija o budućnosti Europe predstavlja jedinstvenu i pravodobnu priliku europskim građankama i građanima za raspravu o izazovima i prioritetima Europe, između ostaloga, i kad je riječ o budućnosti voda. Europski parlament, Vijeće i Europska komisija predani su zadaći saslušati Europljane i Europljanke i na temelju dobivenih preporuka poduzeti daljnje korake u okviru svojih nadležnosti.

Jedna od hrvatskih aktivnosti u okviru Konferencije bit će Okrugli stol „Vode - pogled u budućnost“ u organizaciji Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja i Hrvatskih voda, 7. rujna 2021., povodom obilježavanja 145. godina organiziranog upravljanja vodama u Republici Hrvatskoj - Dana Hrvatskih voda.

Okrugli stol je namijenjen mladima, učenicima osnovnih i srednjih škola, od kojih neposredno, iz prve ruke, želimo čuti kako vide budućnost Europe kada je riječ o vodnom blagu. Budući da je voda dragocjen prirodni resurs neophodan za život čija zaštita, osobito pod utjecajem klimatskih promjena postaje sve veći izazov i u kvalitativnom i u kvantitativnom smislu, ovaj događaj je ujedno edukativnog karaktera za najmlađe potrošače, s promocijom novog, konkretnog edukativnog alata vezanog za zaštitu voda - priručnika s pokusima za osnovne škole.  

Okrugli stol će biti hibridnog formata, odnosno uživo i putem videostreama.
 

KAKO SE PRIJAVITI ZA SUDJELOVANJE NA OKRUGLOM STOLU „VODE-POGLED U BUDUĆNOST“?


Pozivamo učenike osnovnih i srednjih škola da se prijave za on-line sudjelovanje na ovom Okruglom stolu, budući da je zbog epidemioloških razloga ograničen broj sudionika uživo.

Potrebno je do petka, 3. rujna 2021. do 12 sati, poslati ime i prezime učenika, e-mail adresu s naznakom razreda i škole koju pohađate te ime učitelja/profesora/razrednika/mentora na e-mail adresu Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja: tajnica.uvg@mingor.hr. Uoči samog događaja primit ćete poveznicu za sudjelovanje na Okruglom stolu!


AGENDA, POVELJA KONFERENCIJE I ZAJEDNIČKA IZJAVA O KONFERENCIJI


Okvirni program Okruglog stola dostupan je ovdje.

Povelja Konferencije dostupna je ovdje, a Zajednička izjava o Konferenciji o Budućnosti Europe ovdje.

Vidimo se!


Izvor fotografije: Arhiva Hrvatskih voda

Posljednja izmjena: 07.09.2021.